Nieuws‎ > ‎

voorjaar 2015 1


LATE START
Het heeft dit jaarallemaal wat langer geduurd dan wij allemaal wensten. Een lange koude periode is niet alleen voor de meeste mensen onaangenaam, ook het leven op het vogelpark had er last van. Samen met de aanhoudende droogte raakte de hele natuur wat achter op de gebruikelijke agenda. Veel vogels moesten langer in het winterverblijf maar gelukkig is de tijd weer aangebroken voor een nieuw seizoen met hopelijk veel nieuw jong leven.

BROEDEN IS BEGONNEN
In het vogelpark zijn momenteel een aantal vogels druk bezig met het het bouwen van nesten of zijn reeds aan het broeden. Een prachtig gezicht die broedende kieviten en op het vogelpark zijn een aantal soorten daar nu druk mee bezig. Ook broeden er diverse soorten papegaaien en het wordt natuurlijk reuze spannend wat dat allemaal zal brengen !

VERSCHILLENDE NESTEN
Bijzondere nesten zijn er ook te zien zoals die van de wever, zijn naam zegt het eigenlijk al, met een zijn fraaie hangende bouwwerken. Fantastisch om al die nijverheid te zien voor het bouwen een nest, werkelijk een lust voor het oog. Misschien niet zo'n spectaculair nest maar wel een prachtig gezicht is de broedende schildraaf. Hoog in de kooi zodat de boel goed kan worden overzien. In hun oorspronkelijk leefgebied in Afrika zijn de hoge telefoonpalen een geliefde plek om te nestelen.

NIEUWKOMERS
Maar niet alleen het broeden trekt de aandacht. Ook zijn er op  het park weer een aantal nieuwe vogels te zien zoals de twee paren korhoenders. Kortom een mooie tijd voor een bezoek aan het Vogelpark Ruinen !